Are omul atât de multă putere încât poate trece peste mii de necazuri cu care viața pe pământ îl încearcă, însă în fața câtorva devine neputincios, fără capacitatea de a repara sau de a se ridica din cenușa disperării, a bolii ori a înfrigurării.

Împreună, însă primim putere nebănuită să ne ridicăm unii pe ceilalți! Poate că ne-am pierdut sensibilitatea de a întinde mâna cea plină de putere acelui seamăn care nu are la îndemână decât neputință.

Sărbătorile pascale sunt cele mai frumoase din an! Trăiri alese ne învăluie sufletul pentru a simți Lumina de dincolo de noi, pentru a crede că orice pericol ori neputință devin mici când primim bucurie, ajutor, gând bun și mâna, acea mână întinsă la care sperăm până în ultima clipă!

E vremea să ne arătăm și noi bunătatea aparte așa cum au făcut și locuitorii comunei faptelor bune, Unguriu, din județul Buzău, oameni faini care ne oferă cu ocazia sărbătorii Paștelui exemplul nemaipomenit al mâinii ce a fost deja întinsă unei familii care și-a văzut într-o clipă munca de o viață mistuită la propriu de flăcări pornite instantaneu. În primele zile ale lunii aprilie, casa Claudiei Sava, o doamnă aparte și pentru jurnalistul care notează nenorocirea aceasta din viața unei întregi familii, a luat foc așa cum au surprins în acest material video oamenii locului.

Nu ne rost să notăm informații multiple despre cauze, durată, esențial este că mama Claudiei, o bătrână în vârstă de 82 de ani a trecut cumplit prin acest eveniment pe care l-a simțit cumva mai puetrnic decât moartea însăși.

Omul special, Claudia Sava, care merită din plin atenția noastră, spune că în 2007 a pornit o luptă cruntă cu o boală cumplită, iar acum, când viața ar fi trebuit să curgă lin, o altă luptă trebuie dusă pentru că în prga de sărbători, familia trece prin clipele dezrădăcinării – locuiește temporar în casa unor prieteni plecați din țară. Casa familiei Sava a fost ridicată din munca multor ani în Olanda a domnului Sava, acum însă este nevoie de noi toți pentru ca oamenii aceștia minunați să poată spune ca fiecare dintre noi că Mergem acasă!

Pe pagina de socializare a comunei faptelor bune, Unguriu, Ciprian Tirizică, primarul arealului, face din nou apel către noi toți, necunoscuți și mai ales cunoscuți, pentru a ajuta familia Sava, aflată într-o cumpănă dificil de descris în cuvinte, spunând așa:

Dragii mei ,
Revin si fac apel, din nou pe aceasta cale, la solidaritate și sprijin pentru familia de buni gospodari ai comunei noastre, a caror casa a fost distrusă integral de un incediu violent saptamna trecuta.
Felicit și mulțumesc celor care au participat in acesta saptamana la evacuarea molozului ! Felicit vecinii, rudele, prieteniii, colegii și pe toți cei care le-ați fost alaturi !
Acesta este un început bun și sunt semne clare ca împreuna suntem mai puternici și am incredere ca, vom reuși sa redam bucuria familiei Sava de a locui in casa lor !
Instituțional și personal am sa ajut și va rog și pe voi sa o faceti, oameni minunați ai comunei , oriunde va aflați! Va rog sa va alăturați noua și sa ne ajutați la reconstrucția locuinței și aducerea ei la starea inițială , in cel mai scurt timp posibil!
Vor mai avea nevoie sprijin prin forta de munca , atat calificata dar și necalificata !
Vor mai avea nevoie de bani și de materiale de construcție , in ordinea in care se succed etapele reconstrucției !
Orice ajutor in acest scop este binevenit !
Comuna noastră este formată din oameni buni , iar oamenii buni fac fapte bune, cu atat mai mult ca ne aflam in Postul Sfintelor Sarbatori de Pasti !
Donatii in bani se pot face oricand si le puteti inmana personal membrilor familiei, sau prin intermediul bisericilor, prin rude si prieteni, cat si printr-un reprezentant al primariei noastre.

Haideți sa continuam sa ajutam !

IBAN: RO35INGB0000999907731957
Titular cont: Constanta Claudia Sava Banca: INGB CENTRALA Moneda: RON
Cod SWIFT/BIC: INGBROBU

În textul primarului din comuna faptelor bune, Unguriu sunt toate datele necesare pe care le putem folosi pentru a depune în contul familiei Claudiei Sava bănuții cu care am fi cumpărat spre exemplu un cozonac pe care să-l dăruim cuiva de Paște sau bănuții cu care am fi cumpărat un nou parfum ori un alt set de covorașe pentru baie sau… esențial este să vrem să oferim puțin din Lumina pe care noaptea ce va să vină, cea a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, o să ne-o aducă în case!

Eu atât gândesc – de câte ori am intrat în sediul primăriei Unguriu o singură voce s-a ridicat și a spus tare Bună ziua! Cea a Claudiei Sava, OMul bun care azi are nevoie de materiale de construcție sau orice bănuț pentru ca acest bună ziua să răsune peste puțină vreme și acasă la familia Sava!

Primim cu bucurie sărbătorile și învățăm împreună să facem fapte bune?

Haideți, să dovedim împreună!

Paște binecuvântat!

Articolul precedent(P)Ciolacu – Hristos a Înviat!
Articolul următorEXCLUSIV. Veste excelentă pentru peste 45.000 de buzoieni