Orașul Buzău a găzduit timp de șase zile cel mai frumos Campionat Mondial de Rachetomodelism din perioada recentă, au spus numeroși sportivi români și străini. Vineri este ziua festivității de premiere, iar sâmbătă a plecării ultimilor sportivi.

Singura competiție din ultimii doi ani avizată de FIA și organizată de această structură împreună cu Primăria Municipiului Buzău și Federația Română de Modelism au adus pe aerodromul din Costești 310 sportivi din 16 țări. Șapte dintre statele participante și-au trimis juniorii la toate cele opt clase de zbor și tot șapte țări pe cei mai buni seniori ai lumii la celebra S7 pentru care se face premierea vineri dimineață, iar câștigătorul va primi pentru prima dată la un mondial trofeul Hermann Oberth – considerat părintele zborului spațial – trofeu ce va fi înmânat de reprezentanții Fundației Culturale Bartoc. Desigur, sportivii au luat parte și la celelate șapte clase din rachetomodelism.

Mondialele de la Buzău au avut pe parcursul celor cinci zile de concurs și aspecte inedite. În afară de reîntâlnirea sportivilor caree se cunosc de zeci de ani datorită participării lor la astfel de competiții – una dintre cele mai frumoase relații este între români și ruși – a fost de reținut și promovarea pe care și-au făcut-o statele prezente pe aerodromul buzoian. Spre exemplu, sportivii polonezi au oferit vizitatorilor obiecte promoționale cu zone turistice din această țară, iar americanii le-au urmat exemplul.

Delegația Federației Ruse și cea a României au fost cele mai numeroase din competiție. Una potrivit obiceiului la orice competiție, cealaltă pentru că evenimentul sportiv a fost acasă.

De departe, una dintre veștile surprinzătoare arată că Florica Șercăianu, maestru al sportului, de șase ori cel mai bun sportiv al județului Buzău, medaliată la toate tipurile de competiții – naționale, balcanice, mondiale, spune că lansarea de la S7 de joi, 7 0ctombrie 2021 ar putea fi ultima la asemenea nivel din carierea ei de 30 de ani dedicați rachetomodelismului.

O să reduc din preocupare, spune Florica Șercăianu, unul dintre cei mai buni promotori ai României într-un sport special!

Florica Șercăianu, redutabila rachetomodelistă a României se va dedica celor mai tineri buzoieni care fie doresc să învețe jocul popular la Palatul Copiilor din orașul nostru, fie să afle taina zborului cu racheta pe care singuri o pot confecționa!

Despre medalii, dar și despre sportivi inediți de la Campionatul Mondial de Rachetomodelism după festivitatea de premiere ce are loc în prima parte a zilei de vineri, 8 octombrie 2021.

Articolul precedent(P) PSD, Dreptatea lui Cîțu: 10 comune PNL, mai mulți bani decât 77 de localități non-PNL.
Articolul următor0374 885 690 – apelând acest număr scapi de deșeurile electrice și voluminoase