Amintirile revin de la un moment dat în viață și parcă se deapănă una pe cealaltă alcătuind o prețioasă carte numită de fapt viață a unui om! Pe multe dintre filele ei apare distinsa doamnă Cecilia Ichim!

O distinsă doamnă, de o eleganță aparte și un accent care au deosebit-o mereu de grupa mare de dascăli care se așează în fel și chip în fața elevilor! Tonul vorbelor și, mai mereu și sunetul tocurilor ce apăsau orice caldarâm temeinic, perfecta nuanță de roșu burgund a deux piece-ului și părul prin care își trecea ritmic trei dintre degetele mâinii drepte doar când elevul nu știa că adin semnifică nu doar cuvântul unu, ci mai ales echilibrul căutat de campionii ce se disting la rându-le dintre elevi!

Doamna mea de limbă rusă a sădit o pasiune specială pe care eu una am dus-o până în examenul de bacalaureat cu un 10 primit ca bun povestitor în limba aceasta specială și mai apoi în facultate! Nu aș îndrăzni să fac în contextul internațional actual o urare în limba rusă, ci gândesc că ar putea fi câțiva dintre dumneavoastră căreia doamna Cecilia Ichim v-a fost dascăl. Vorbiți-le copiilor dvs. despre cât de frumos este să respecți, prețuiești și să ai cartea, adică educația drept pavăză în viață, iar dacă doamna Ichim, născută temerar pe 15 iunie 1944, te poți considera campion!

Doamna profesoară Cecilia Ichim, la mulți ani cu reală condescendență și un buchet mare de inimi de elevi care să se adune în cartea propriilor dvs. amintiri cu povești, locuri și fapte!

Articolul precedentSeară de petrecere cu Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor, în Drăgaică
Articolul următorIa cu altiță din Ținutul Buzăului calcă pe urmele geoparcului spre UNESCO