Tâmplele bucuriei blândului părinte par cătinel ninse precum versurile colindelor de fericirea vieții!

Sala toată stă într-o așteptare soră cu sfințenia! Nici nu a crezut ea vreodată, sala aceasta de restaurant, că are să aibă parte de colindători aleși la ceas de mare sărbătoare creștinească. O binecuvântare în fapte, dar și prin vorba caldă a bunului preot ridicat deasupra mării imense de oameni simpli de la Curbura Carpaților și până spre Dobrogea prin credința sa pură în Dumnezeu.

De dincolo de geamuri, lumea devine dintr-o dată de-un gri trist, apăsătoare ipostază a vieții de zi cu zi pe care o înlăturăm pentru a slăvi azi bucuria văzută altfel.

Preotul profesor Mihail Milea a acceptat provocarea singurei lady chef din Buzău de a-și scoate la masă, la restaurant elevii. Sunt cei din anul trei de la Seminarul Teologic Chesarie Episcopul din Buzău. Copii cu privire cuminte, dar cu viață vie în fiecare vorbă spusă. Sunt din patru județe – Vrancea, Prahova, Covasna și Buzău. Par să provină din câte medii sociale are România zilei de azi. Au intrat respectuoși în restaurant și cu o smerenie specifică oamenilor buni și-au ocupat locurile cumva militărește. Sunt primii 11. Părintele Milea le este diriginte. Pe el și încă pe atâția colegi îi așteaptă preț de un sfert de ceas. Stabilesc între ei cum să le fie colinda pentru că aceasta e misiunea lor principală. Au grijă ca pe masă să nu fie alimente de dulce, când au ajuns ei în restaurantul Antica Roma era încă zi de post al Crăciunului.

Până și-au pus în ordine colindele, cât au aruncat privire de acomodare în jur, plus glumele specifice vârstei a trecut și sfertul de ceas și preotul cel mai răbdător de pe pământ a ajuns printre elevii săi. Cu glasul molcom, preotul Milea caută să vadă ordinea în care s-au așezat elevii săi. Stă printre ei, însă își cunoaște și gazda – fata de la munte care a muncit 20 de ani în peninsula italiană pentru ca acum să revină acasă și să parieze pe propria dezvoltare în patria ei. Lady chef Andrea Pascu primește binecuvântare preotului Milea și ajunge rapid și jumătatea de clasă ce lipsea de la prânzul inedit.

Un prânz în restaurant precedat de un recital de colinde și urmat de un dar altfel din partea gazdei colindate.

Nimerit este să vă bucurați sufletul și să continuați fiecare, ca pentru dumneavoastră, firul epic al acțiunii pe care preotul buzoian Mihail Milea a desfășurat-o cu elevii săi de la Seminar în prag de sărbători creștine la propunerea chefului Andrea Pascu de la Restaurantul Antica Roma de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Buzău!

Este forma noastră specială de a vă spune La mulți ani!, de a recunoaște oamenii buni și de a aprecia darurile speciale la ceas de sărbătoare!

Vizionați!

Mulțumim frumos Aurelian Ivan de la www.haitv.ro pentru prelucrarea video!

Articolul precedentDe Revelion, la Buzău, Theo Rose și Ștefan Bănică jr.!
Articolul următorVIDEO. UNESCO România ajută brâul de la Bisoca să iasă în lume