Advertorial

România poate sã irige 3,3, milioane de hectare

Banii pentru aceastã mãsurã obligatorie se ridicã la 2,7 miliarde de euro, iar sursa este datã de fonduri UE si PRRI. Mãsura social-democratã va fi implementatã în 48 de luni.

România irigã acum nici 30 la sutã din suprafaţa arabilã, deşi necesarul este de minim 3 milioane de hectare. Aşadar, în vara lui 2020 irigaţiile au fost în mod evident o fata Morgana, dar proporţiile secetei au fost biblice. Potrivit situaţiilor prezentate de ANIF suprafaţa pregatitã la nivel de ţarã pentru irigaţii a fost de 1,4 milioane de hectare, însã în final, la mijloc de august 2020 erau udate doar 1.006.435 ha pe 1.800 de kilometri de canale din 27 de judete. Seceta a ars culturi de pe 2,8 – 3 milioane de hectare.

Şi irigaţiile, dar si refacerea sistemelor de deservire sunt doar refrene patriotice interpretate pe o singurã voce a unui premier liberal care nu cunoaşte nevoile fermierilor sau pe douã voci, atunci când s-a adãugat si murmurul ministrului potrivnic din agriculturã.

Ȋn toatã aceastã agonie, extinderea si reabilitarea sistemului de irigații sunt o necesitate pentru pãmântul României, iar PSD are în programul sãu de guvernare prevãzutã clar mãsura prin care vor fi acoperite cu apã de irigaţii 3,3 milioane de  hectare.

Banii pentru aceastã mãsurã obligatorie se ridicã la 2,7 miliarde de euro, iar sursa este datã de fonduri UE si  PRRI. Mãsura social-democratã va fi implementatã în 48 de luni.

TEXT ASUMAT DE PSD BUZAU COD MANDATAR 11200020

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole