Argument

Să reînvățăm să trăim fericirea!

De azi să ne propunem să reînvățăm să trăim! Punem în palmă una dintre primele vietăți din an - Boul lui Dumnezeu, căruia muntenii îi acordă atâta prestigiu și admirație încât refuză să-i spună bou și îl numesc robul lui Dumnezeu.

Nici curaj să mai fim fericiți nu mai avem! Hai, primăvară, hai, fă tu o minune și vindecă-ne! Mai ales că ne aflăm în cele două luni sfinte ale omenirii – aprilie și mai, anul acesta! Hai, ridică-ți brațele încununate cu atâta viață și alungă tot ce seamănă boală și moarte!

Învață-ne să trăim din nou fericit! Să înțelegem binefacerea ploii, să descoperim puterea florilor de aprilie și primele cântece de păsări mereu libere! Hai, primăvară, hai! Am uitat să trăim ca oamenii în natură, să mușcăm viața ca pe o caisă coaptă și să pășim pe pământ gata spălat de prima ploaie în ropote de bucurie!

Între toate suferințele lumii de azi, uneori răsar bucurii! Un licăr de viață! Îl îmbrățișăm și e deplină fericirea! Îi dăm aripi să se ridice și să crească!

De azi să ne propunem să reînvățăm să trăim! Punem în palmă una dintre primele vietăți din an – Boul lui Dumnezeu, căruia muntenii îi acordă atâta prestigiu și admirație încât refuză să-i spună bou și îl numesc robul lui Dumnezeu. Îl punem în palmă și așteptăm ca soarele tot să se adune aici! În mod miraculos, după porția de lumină dătătoare de viață să-l eliberăm pe neobositul rob în habitatul său! Va călca rapid peste primele fire de iarbă și va zăbovi peste un bob de pământ! Libertatea robului acestuia să ne dea încredere și putere ca de azi trăim cum știam noi cu un an în urmă! Iubeam aniversările, petrecerile românești și prietenii!

La mulți ani, fetelor noastre minunate! Ne învățați nu doar bucuria de a trăi, ci ne oferiți rațiunea de a fi frumoși În fiecare zi lăsăm sufletul dezbrăcat să zburde liber și ne agățăm de inimă clipa fericirii de a trăi cât mai liber!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole