Argument

Sange pentru profesoara mea de romana!

Doamna mea este in mare incercare in perioada aceasta si nazuieste ca noi ne punem in miscare puterea si dovedim ca nu doar la vot putem participa in numar mare, ...

Imi propusesem sa va spun zilele acestea povestea Nazuintelor de la Colegiul National Mihai Eminescu, batranul frumos care si-a vazut visul cu ochii si a implinit suta de ani in slujba educatiei, insa tot de acelasi numar de zile ceva ma tine pe loc. Nu mi-am raspuns decat astazi ce ma tot da inapoi sa nu public scrierea mea: doamna profesoara de limba si literatura romana Elena Dogaru. Nazuintele acelea despre care v-as fi spus ar fi de fapt numele revistei liceului in care si eu am avut cinstea sa scriu o singura data si care au fost decenii intregi motorul acestui prestigios liceu!

Doamna Elena Dogaru este centrul reportajului meu prin care as fi cutezat sa rog tanara generatie sa citeasca! Dar nu mai scriu despre nazuintele ca revista, ci despre nazuintele unui om suferind: profesoara Elena Dogaru!

Doamna mea este in mare incercare in perioada aceasta si nazuieste ca noi ne punem in miscare puterea si dovedim ca nu doar la vot putem participa in numar mare, ci si atunci cand viata este cheia ce ne duce inainte sau inapoi! In acest caz, musai inainte pentru ca imi aduc eu bine aminte cum erau lectiile de literatura romana in liceu si cat de perseverenta era doamna mea pana cand intelegeam cum se face ca Ana ar fi totusi o victima in nuvela Ion … sau nu!?

Zic sa mergem maine pe strada Transilvaniei, in Buzau, acolo unde isi are casa temporara Colegiul National Mihai Eminescu si sa donam sange incepand cu ora 7.30! Desigur, actiunea are loc in coordonarea Adrianei Craciun, sefa Centrului de Transfuzie Sanguina din Buzau si vine in sprijinul vietii!

Va mai spun doar atat: sunt convinsa ca vreo cateva mii dintre dumneavoastra ati aflat despre Florentin Popescu sau despre Ovid Crohmalniceanu, unul dintre preferatii doamnei Dogaru, chiar de la doamna profesoara care astazi are nevoie sa stie ca nu ne uitam dascalii asa pur si simplu!

Mentionez ca Doina Gosa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti intervine in acest caz si ii multumesc a cata oara pentru promptitudinea cu care raspunde de fiecare data! Noi insa donam sange la Buzau!

Si daca ascultati ce imi recita o sa va puneti paltonul maine, joi, 14 noiembrie 2019 si cu el strans pe trup o sa ajungeti in prima parte din zi acolo unde se poate dona sange pentru profesoara mea de romana!

 

 

 

 

etichete

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole