Advertorial

Scut pentru România fãrã loc de muncã, dupã COVID-19

minim de acte şi birocraţie şi cu un flux simplificat de aprobare a deciziilor sau proiectelor. Planul de mãsuri este ţintit pe lucrãtorii din grupurile cu somaj structural ridicat, tinerii între 16 şi 25 de ani fãrã loc de muncã şi persoane peste 55 de ani, grupuri defavorizate.

Rata somajului la final de septembrie 2020, potrivit INS, este de 5,3 la sutã, ţara noastrã având în acest moment circa 480.000 de oameni neocupaţi profesional. Pandemia de COVID-19 a lovit puternic în economia naţionalã, iar meseriile clasice ale României dispar.

Ȋn timp ce oferta actualului guvern pentru românii fãrã loc de muncã se bazeazã pe concedieri, PSD face “Scut pentru România” pentru stimulare, creditare şi targetare a pieţei forţei de muncã.

Programul este inclus în planul de guvernare al social-democrailor, Axa Muncã si Demnitate Socialã. Pe de o parte, trebuie stimuli fãrã precedent pentru fiecare companie care înfiinţeazã şi menine pentru o perioadã de maxim doi ani noi locuri de muncã, apoi angajaţii trebuie sã primeascã de asemenea finanţare pentru a trece mai usor şi mai rapid cãtre alte profesii sau alte industrii astfel încât sã se adapteze economiei modelate de COVID-19.

PSD propune soluţii care sã poatã fi aplicate în regim de urgenţã, cu minim de acte şi birocraţie şi cu un flux simplificat de aprobare a deciziilor sau proiectelor. Planul de mãsuri este ţintit pe lucrãtorii din grupurile cu somaj structural ridicat, tinerii între 16 şi 25 de ani fãrã loc de muncã şi persoane peste 55 de ani, grupuri defavorizate.

TEXT ASUMAT DE PARTIDUL SOCIAL-DEMOCRAT COD MANDATAR 11200020

etichete

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole