Argument

Stațiunea populară de cercetare a semințelor cu suflet de la Buzău

Românii aceștia deosebiți au venit la Buzău la prima piață de semințe de după pandemia de COVID-19, eveniment organizat de Rodica Meiroșu și Luca și Liliana Soare, sufletul Grupului Semințe cu Suflet cu această ocazie și buzoieni pe deasupra.

Doi ani de pandemie de COVID-19. Restricții, acțiuni suspendate pe termen neprevăzut de lung, boală, suferință și moarte, dar și oameni care și-au continuat pasiunea care de fapt ne este benefică nouă, tuturor românilor.

Am văzut sâmbătă, 26 martie 2022, pe strada Păcii la nr.19, câteva zeci de sufletiști pasionați de cultivarea soiurilor românești și de păstrarea semințelor acestora aici, acasă, în România în grădinile fiecăruia dintre noi pentru că oamenii aceștia dau gratuit pliculețe cu semințe din ceea ce dețin.

Românii aceștia deosebiți au venit la Buzău la prima piață de semințe de după pandemia de COVID-19, eveniment organizat de Rodica Meiroșu și Luca și Liliana Soare, sufletul Grupului Semințe cu Suflet cu această ocazie și buzoieni pe deasupra.

Le dăm întâi dumnealor cuvântul pentru ca ulterior să primiți în dar un regal de bucurie, fericire a trăirii clipei alături de oameni minunați uniți de o pasiune unică – semințele.

Ceea ce urmează este un regal despre a dărui, despre pasiune și oameni care au venit din Oltenia cea mereu atractivă, dinspre Tecuci și Bârlad, București și Ilfov, Buzău și câte alte zone nevăzute pe plăcuțele de identificare de către reporter. Ascultați cu atenție și recomandarea Ilincăi Mârzea despre cum se cultivă bumbacul, dar și bucuria ce iese dincolo de sunete a lui Enciu Dumitru din Călărași, domn care a fost cu zâmbetul pe buze încă de la intrarea în spațiul pieței de semințe de la Buzău.

Nu fără temei punem la final vocea unei sufletiste care este și membră a Asociației Ecoruralis, Stela Zamoiu. Buzoianca noastră vă aduce un îndemn, în fapt cel mai frumos mesaj – semințele acestea, bine plantate și îngrijite vă vor da bucuria reîntâlnirii cu gustul din copilărie al legumelor din copilărie! Adăugăm și aspectul umanitar – 5000 de tone de cartofi prin Ecoruralis pentru Ucraina, dar și fericirea ce țâșnește efectiv din fiecare cuvânt al Stelei Zamoiu. Ascultați!

Un singur lucru reținem – a dărui înseamnă și pasiune și o calitate a românilor lăsată ani de-a rândul deoparte, dar nu uitată de o mână strașnică de sufletiști!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole