Argument

Targ caritabil la Nehoiu, test de generozitate pentru intreg orasul

Targul caritbail este organizat pentru a oferi ajutor Alessiei – micuta in varsta de un an si cinci luni pentru care o tara intreaga se solidarizeaza pana la mijloc de septembrie. Fetita este bolnava de amiotrofie spinala muscular (SMA-1) – o afectiune rara care "macina" musculatura si duce in mod inevitabil la deces. Tratamentul este unic si din pacate poate fi facut doar cu Zolgensma in valoare de 2,1 milioane de dolari.

Din 2005, in mod continuu interactionez cu numerosi locuitori ai orasului Nehoiu pentru realizarea materialelor jurnalistice. In timp, s-au conturat componentele caracterului acestor munteni aparte: sunt oameni de cuvant pentru ca omenia este la loc de cinste in casa fiecaruia, au o caldura aparte in suflet si mai ales stiu cand sa-si ofere ajutorul. Accentuez pe aceasta din urma pentru ca pe 6 septembrie, Cristina Miron – educatoare, dar mai ales mama a patru copii si studenta Andreea Leulet organizeaza un targ caritabil chiar in zona Centrului National de Informare si Promovare Turistica din subordinea Primariei orasului Nehoiu, adica la marginea DN10 Buzau-Brasov, tranzitat inca de turisti care aleg sa vada frumoasa patrie montana din nordul judetului Buzau.

Targul caritbail este organizat pentru a oferi ajutor Alessiei – micuta in varsta de un an si cinci  luni pentru care o tara intreaga se solidarizeaza pana la mijloc de septembrie. Fetita este bolnava de amiotrofie spinala muscular (SMA-1) – o afectiune rara care “macina” musculatura si duce in mod inevitabil la deces. Tratamentul este unic si din pacate poate fi facut doar cu Zolgensma in valoare de 2,1 milioane de dolari. Targurile, spune educatoarea nehoiana Cristina Miron au loc pentru ca fetita are nevoie cat mai rapid sa primeasca acest tratament.

Cristina Miron si Andreea Leulet au distribuit in cursul zilei de sambata, 5 septembrie 2020 flyere nehoienilor in trecere pe strazile orasului, au lipit afise si au discutat cu oamenii dornici sa faca o fapta buna. Desigur, implicata ca de obicei intr-un astfeld e eveniment este si Florina Florea, angajata a CNIPT si promotoare a turismului nehoian.

Printre nehoienii intalniti sambata si o micuta in varsta de cinci ani care a venit in calea celor doua organizatoare cu o sacosa cu donatii pentru Alessia precizand ca vrea sa primeasca informatia de aur: ca Alessia s-a facut bine!

Probabil ca acest gand ii mana si pe nehoienii care au donat flori, dulceturi, bijuterii din aur si argint, dar si gablonturi, genti si incaltaminte, haine noi – spre exemplu o firma dinspre Ardeal a trimis sub forma de donatie rochite noi sau pur si simplu un carut pentru bebelusi cu scoica si tot ce este nevoie in aceasta etapa a vietii unui om.

Toate produsele vor fi astazi inventariate si etichetate si maine vor fi vandute in targul caritabil din zona Primariei Nehoiu.

Daca am mentionat aceasta locatie, spun ca aceasta actiune caritabila este sustinuta Primaria Nehoiu care a dat un  semnal de solidaritate promovand onlineevenimentul si indemnandu-i pe concetateni sa ia parte la targ si sa devina sensibili la o afectiune grava pe care o suporta un copil de nici un an si jumatate.

Nu uitati ca targul de caritate incepe la ora 10 pe 6 septembrie 2020, adica maine, duminica, in zona centrala a orasului Nehoiu si daca pasii va poarta pe DN10 Buzau spre Brasov faceti popas in urbea montana care se dezvolta frumos si special in context judetean si national! Si va mai spun ceva aparte: targul de la Nehoiu a inceput online cu lciitarea unei ladite cu rosii donata de un nehoian cu suflet mare! Din putin se poate face in mod generos mai mult! Dati dovada de generozitate si luati parte la targul nehoian!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole