Reportaj

Un chef a gătit într-un restaurant buzoian într-o roată de parmezan de 35 de kg

Acest preparat aparte din gastronomia italiană a fost deliciul serii de sâmbătă deoarece a fost preparat chiar în fața buzoienilor prezenți la seara italiană. Curaj! Puține bucătării buzoiene prezintă oaspeților ceea ce aceștia urmează să servească, iar și mai puțini chefi le vorbesc acestora despre farfurie și ce au prmit pe ea. Un preparat savuros într-o roată autetică de parmezan italian de circa 35 de kilograme! Spectacol și o nouă carte de identitate pentru bucătăria modernă din Buzău! Nu aș mai scrie, ci vizionați dumneavoastră un material produs cași fotografiile de www.haitv.ro !

Povestea prinde contur și parcă anunță magia lunii ce stă să vină în nouă zile, decembrie bun ce ne îndeamnă pe toți ca pe lângă cumpătare să oferim încredere, iar nouă înșine bucuria de a avea puțină grijă de oamenii dragi de lângă noi. Startul evenimentelor cu ștaif din orașul Buzău a fost dat de o doamnă, lady chef Andreia Pascu.

Pornim cu încredere pe bulevardul 1 Decembrie 1918 pentru a lua pulsul unui eveniment ce a marcat recentul weekend în urbea cu deschidere către dezvoltare.

La Restaurantul Antica Roma de la numărul 12, lady chef Andreia Pascu povestește telefonic prietenilor chefi italieni cu care a lucrat 20 de ani în peninsulă despre cum au primit oaspeții săi buzoieni provocarea altfel. 0743/349.827 sună continuu de duminică!

Lady chef spune că partea cea mai antrenantă a fost desigur, rissoto alla vodka mantecat în formă de parmezan – vedeta bucătăriei italiene, stropită din belșug cu vinul Bistrot cuve alb DPM dintr-o podgorie românească minunată ce și-a trimis pe 1 noiembrie la Buzău enologul care a interacționat excelent cu invitații de la Antica Roma. Acest preparat aparte din gastronomia italiană a fost deliciul serii de sâmbătă deoarece a fost preparat chiar în fața buzoienilor prezenți la seara italiană. Curaj! Puține bucătării buzoiene prezintă oaspeților ceea ce aceștia urmează să servească, iar și mai puțini chefi le vorbesc acestora despre farfurie și ce au prmit pe ea. Un preparat savuros într-o roată autentică de parmezan italian de circa 35 de kilograme! Spectacol și o nouă carte de identitate pentru bucătăria modernă din Buzău! Nu aș mai scrie, ci vizionați dumneavoastră un material VIDEO produs ca și fotografiile de www.haitv.ro !

Povestea continuă, iar pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, savuroasa gastronomie italiană condmentează ciolanul de porc din țara noastră fără a uita pe drum fasolica boierilor neaoși care s-a înțelenit printre dorințele noastre și la ceas de postire, și la ceas de sărbătorire!

Nota este una singură – nu pariem destul pe românii întorși acasă să ne dovedească ani de ucenicie în străinătate, însă ne lăsăm învățați prin demonstrațiile acestora că autenticitatea este o atitudine până la urmă!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole