3 miliarde de euro anual.
Aceasta este suma cu care România îşi poate dezvolta fiecare localitate ruralã astfel încât acestea sã aibã pachetul minim de servicii publice.
Social-democraţii înscriu în planul de guvernare la capitolul dezvoltare localã un plan detaliat prin care fiecare localitate ruralã sã aibã dispensar şi centru medical de permanenţã, şcoalã, grãdiniţã şi creşã, sistem de apã potabilã şi canalizare pentru fiecare gospodarie, iluminat public şi individual, cãmin cultural şi bisericã, salubrizare coerentã şi corectã, bazã sportivã, reţea de alimentare cu gaze naturale, dar şi transport favorabil dezvoltãrii vietii economice si sociale.
Exemplul considerat pionierat la nivel naţional şi dezvoltat din martie 2020 şi pânã în prezent vine din oraşul Buzãu. Aici, în plinã perioadã pandemicã transportul în comun din oraş spre comunitãţi situate la 35 de km distanţa s-a dezvoltat de la 48 panã la 62 de zone rurale, în prezent. Efectul este în triplu sens: se pregãteşte uniformitate pentru zona metropolitanã, dar este combãtut şi şomajul şi abandonul şcolar. Iatã declaraţia primarului PSD Constantin Toma în acest sens:
Pentru cã municipiul reşedinţã de judeţ are nevoie de constituirea zonei metropolitane, primarul PSD Constantin Toma este ferm convins cã înainte de dezvoltare uniformã într-un areal de 35 de kilometri trebuie reformã administrativã.
Add Comment