Legea neștiută a echilibrului în turism se aplică și în ceea ce privește frumusețile naturale ale județului Buzău. În timp ce, atractivitatea celor patru rezervații cu Vulcani Noroioși din Scorțoasa, Berca și Beciu trec printr-o inexplicabilă cădere din punctul de vedere al vizitării, alte zone intră în atenția publică. Legea echilibrului duce către decizia de susținere a autorității județene pentru fieare areal în parte. Ca să argumentăm observația, pe 29 iunie 2024, la unul dintre punctele de vizitare ale vulcanilor au fost vândute până la orele serii, doar 130 de bilete către adulți și 30 pentru copii, însă, într-o zi de weekend, de final de primă lună de vară obșinuită, media vizitatorilor adulți se ridica la 400 de persoane adulte și 200 de copii. Probabil, așa cum procedează cu Cascada Cașoca – obiectivul turistic cel mai atractiv al anului 2023, din județul Buzău, tot așa va continua conducerea Consiliului Județean Buzău și cu arealul unic al fierbătorilor. Poate urmează anunțarea așezării de șantier pentru repararea suitei de două drumuri județene spre Vulcani… cine știe!
Totuși, așa se face că, drumul cândva forestier către minunata cascadă Pruncea ce poartă în ea legenda haiducului Ghiorghelaș, drumul spuneam, este aproape de finalizarea asfaltării. Iată ce declară președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu că s-a întâmplat la … un strat de asfalt distanță de final.
Decizia de asfaltare a acestui drum de maximă importanță turistică pentru județul Buzău, ținând cont că Siriul, cu tot cu stațiunea turistică de interes local Gura Siriului, nu fac parte din Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, ținut cu 18 comune uneori intens promovat, și așa cum e cazul Vulcanilor Noroioși, spre exemplu, ori a patriei chihlimbarului de la Colți, despre care adaugă noutăți președintele CJ în partea video, decizia spuneam, este în continuare o surpriză plăcută.
Dar, iată cum arată acest tronson de drum turistic buzoian după turnarea primului strat de asfalt.
Add Comment