Interviu

“Vreau ca Buzăul să aibă deschidere la Mare”

Dacă mâine un consiliu local al oricărei comune va vota unirea cu orașul Buzău promit că și eu din calitatea de primar voi convoca și consiliul nostru local municipal pentru a supune la vot ideea!

Pe 25 august 2021, potrivit programului anunțat de către specialiștii în comunicare din Primăria Municipiului Buzău, exact de la ora 19.30 a luat start seria dezbaterilor publice cu temă unică referendumul de unire a Buzăului cu comuna Țintești. Evenimentele au loc în Amfiteatrul din Parcul Tineretului, iar în această seară va avea loc deja a doua dezbatere cu un invitat special, arhitectul spaniol Leopoldo Arnaiz, specialist care a pus bazele Madridului modern.

Așadar, miercuri seara a fost prima întâlnire a celor trei edili care conduc Buzăul cu locuitori din urbe! O metodă de a comunica oamenilor deloc aplicată în perioada modernă la Buzău, însă primită cu apreciere de către cei cărora li s-au adresat pe rând primarul Constantin Toma și viceprimarii Oana Matache și Ionuț Apostu.

Notăm din start că au fost prezenți în rândul participanților oameni simpli, curioși despre transformarea orașului lor, consilieri locali municipali din tot spectrul politic, dar și simpatizanti ai diverselor partide politice. Numai că, a precizat încă din primele minute ale intervenției sale primarul Constantin Toma, referendumul pentru unirea Buzăului cu comuna vecină Țintești nu este un subiect politic și nu trebuie revendicat de vreo formațiune de pe această scenă a vieții de zi cu zi, este o acțiune a buzoienilor și a orașului care are drept scop mărirea suprafeței.

Așadar, pentru prima dată, în fața unei sume bune de bzuoieni prezenți în amfiteatru, viceprimarul Ionuț Apostu a ținut să precizeze că unirea dorită a orașului Buzău cu zona Țintești nu va afecta nicidecum planul de refacere a infrastructurii rutiere din urbe. Iată declarația.

Păstrând un ton liniar, ce impune din start ascultare și cere respect, viceprimarul Oana Matache i-a provocat încă de la primele cuvinte pe buzoieni la întâlniri periodice în acest amfiteatru acum, în perioada de informare cu privire la organizarea referendumului pentru unirea cu comuna Țintești, dar și mai apoi astfel încât oamenii urbei să știe ce se întâmplă în orașul lor chiar de la cei care au mandat să-l conducă.
Desigur, întrebări au venit imediat din partea unora dintre participanții la dezbaterea publică. Oameni cu funcții publice, parte a vieții civice sau chiar antreprenori și din zona de protecție a mediului au solicitat informații cu privire la investițiile economice din noul areal, despre sporirea spațiului verde, despre suficiența sau insuficiența actualului buget al municipiului Buzău pentru a susține încă un areal, dar și de ce tocmai Țintești?
Răspunsul primarului Constantin Toma a fost acesta:” Vreau ca Buzăul să aibă deschidere la Marea Neagră! De ce nu? Dacă mâine un consiliu local al oricărei comune va vota unirea cu orașul Buzău promit că și eu, din calitatea de primar, voi convoca și consiliul nostru local municipal pentru a supune la vot ideea!
Primarul Buzăului este apreciat ca fiind unul vizionar, iar afirmația poate să țină de un pas pornit nu din sud-estul României, ci dinspre vest, areal românesc care se dezvoltă deja ca exemplu de bună practică.

Înregistrarea video completă a evenimentului o puteți vizoona aici.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole