Argument

Ziua în care a venit prima dată gunoiera la Bisoca

Bisocenii, așadar au ieșit să strângă de pe ulițele celei mai întinse comune din județul Buzău ceea ce a fost aruncat sau scăpat poate din mână de către trecători. Citiți dvs articolul integral despre ceea ce s-a întâmplat în premieră la Bisoca în paginile ziarului buzaulinreportaje.ro.

Titlul poate arăta că urmează o poveste, însă punem în pagină informații succinte despre acțiunea numită extrem de interesant Ecologizează-ți ulița!

Sâmbătă, pe 24 aprilie, comunitatea de munteni din Bisoca a fost chemată la prima acțiune de ecologizare din perioada modernă. Cei care au strigat chemarea sunt voluntarii de la Asociația Zestrea Bisoceană, care în fapt urmează cumva tonul dat pe Valea Buzăului întâi la Calvini și mai apoi la Colți, tot de voluntari aparte care cred în astfel de acțiuni. Desigur, acțiunea a fost salutată și a primit sprijin din partea angajaților din Primăria Bisoca.

Bisocenii, așadar au ieșit să strângă de pe ulițele celei mai întinse comune din județul Buzău ceea ce a fost aruncat sau scăpat poate din mână de către trecători. Cum nu este sezon turistic, aș zice că participanții la ecologizare au avut destul de mult noroc.

Dar iată ce scriu pe pagina de socializare cei ce conduc Zestrea Bisoceană: “Ziua de astăzi a fost despre comunitate și împreună.Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acțiunea de ecologizare inițiată de Asociația Zestrea Bisoceană în parteneriat cu Primăria Bisoca și Scoala Gimnazială Gheorghe Munteanu Murgoci. Mulțumim domnului primar Florin Stemate, domnului viceprimar Casaru Ion Catalin si domului director Viorel Serbanoiu, exploratorilor din Societatea Exploratorilor dar și fiecărui participant în parte. Au fost peste 200 de copii, cadre didactice, reprezentanți ai primăriei și săteni din cele opt sate care s-au întâlnit în 15 puncte de start. Am ecologizat o parte din drumurile comunale și zone limitrofe. Am strans peste 800 de saci de gunoi. Acesta este un început. Ne dorim foarte mult ca pe viitor să nu mai fie nevoie de astfel de acțiuni. O acțiune de ecologizare nu rezolvă o problema și nu schimbă un obicei creat în ani de zile. Ne dorim ca ambalajele să nu mai fie lăsate la voia întâmplării pe drum, ca atunci când mergem la coasă sau la strâns fân să luăm cu noi toate sticlele și resturile și să fim atenți la modul cum și unde aruncăm alte tipuri de produse care se obțin în gospodărie. Lucrurile sunt posibile cu puțină voință și implicare. Fiecare pas este important. Haideți ca fiecare din noi să fie un exemplu pentru cel de lângă el!”

Acțiunea în sine este o premieră pentru zona Bisoca, și vă aduc aminte că în reportajul acesta vă spuneam cu surprindere că în satul Șindrila, sat destul de ascuns de zona centrală, și nu doar acolo sunt coșuri de gunoi stradale. Atâtea comune buzoiene suferă acut din cauza lipsei de responsabilitate față de serviciul de salubrizare, însă la Bisoca, pe granița Buzăului cu Vrancea există chiar coșuri de gunoi stradale. Citiți aici și vă aduceți aminte!

Cea mai interesantă informație arată că pe 24 aprilie 2021 a fost prima dată când o gunoieră profesională a urcat la Bisoca. Gunoiera a fost solicitată de voluntari pentru a încărca cei 800 de saci cu gunoi și a fi trimiși către groapa ecologică de la Gălbinași.

Fotografiile aparțin paginii de socializare Zestrea Bisoceană. Mulțumim!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole